100% Carlton

100% YOU.

Onze ingenieurs werken aan baanbrekende technologie. Onze designers maken er dan iets moois van. Zo zijn wij met onze rackets en onze shuttles een van de topmerken merken in de wereld geworden. Bekijk hieronder onze spraakmakende racketinnovaties. Heb je dan nog een vraag? Neem dan contact met ons op.


Carlton TechTalk

Wij willen gewoon de beste zijn. Voor jou!

Idee
Techniek
Design
100% Carlton 100% You

Overtuigende Techniek

Optimetrisch Blad

Bij een Optimetrisch blad combineren wij in een en hetzelfde blad een isometrische bladvorm (die een grotere sweet spot geeft) met een concentionele bladvorm (die verhoogde snelheid en controle brengt). Als gevolg daarvan leveren rackets met de nieuwe Optimetric bladvorm zowel power, als snelheid en controle. Met Optimetric krijg je dus het beste van twee werelden.

Isometrisch Blad

Bij een Isometrisch blad hebben de meeste centrale lengte- en breedtesnaren (bijna) dezelfde lengte met dezelfde spankracht.
Het gevolg daarvan is een belangrijk grotere sweet spot (ideale raakpunt in het racketblad). Het gevolg daarvan is extra power.


Circometrisch Blad

Een Circometrisch blad heeft in feite de bekende klassieke bladvorm, maar bij ons dan in een modern jasje. Bij deze bladvorm liggen de snaren in het snarenpatroon dichter bij elkaar. Dit zorgt voor een zo compact mogelijke sweet spot. Het gevolg daarvan is extra controle.Perfect Design

Nanocell versterkte Shaft

Onze topmodellen zijn voorzien van een Nanocell versterkte shaft of een Vectran versterkte shaft (zie volgende). De Nanocell versterking bestaat uit een speciaal ontwikkeld soort hars dat de Carbon shaft extra versterkt. Dit zorgt voor een maximale precisie in de slag. Onze topmodellen zijn bovendien voorzien van een Ultra thin tappered shaft. Deze constructie zorgt voor maximale snelheid en power.

Vectran versterkte Shaft

Een ander deel van onze topmodellen is voorzien van een Vectran versterkte shaft. De Vectran versterking bestaat uit een speciaal ontwikkelde super elastische Vectran vezel. Deze vezel is vijf maal sterker dan staal.Grafiet Shaft

Een aantal van onze andere modellen hebben een grafiet shaft. De belangrijkste eigenschap van grafiet is, dat het licht en toch sterk is. Bovendien levert het goede speeleigenschappen.
PS. onze starters modellen hebben een meer robuste stalen shaft.
Nanocell Enhanced

De Nanocell versterking bestaat uit een speciaal ontwikkeld soort hars welke de Carbon shaft extra versterkt. Dit zorgt voor een maximale precisie in de slag.

Vectran Enhanced

De Vectran versterking bestaat uit een speciaal ontwikkelde super elastische Vectran vezel welke de Carbon shaft extra versterkt. Deze vezel is vijf maal sterker dan staal.

Single Pass String

Bij het Single Pass String systeem gaat elke individuele snaar door een individueel grommet gat. Dit zorgt voor extra duurzaamheid en een sterkere constructie van het blad waardoor het racket zwaarder kan worden bespannen


Aeroflex

Bij Aeroflex zorgen Concave kanalen in het frame voor een verbeterde stabiliteit. Het daardoor vergrote oppervlak van de top cap zorgt voor een verbeterd comfort en betere manoeuvreerbaarheid.

Razor End Cap

De razor End Cap is optimaal ergonomisch gevormd en zorgt voor een verbeterde fit, scherpere bespeelbaarheid en daardoor maximale slag accuratesse.

Vortex Geometry

Rackets met Vortex Geometry (onze Kinesis topmodellen) hebben op vier strategische punten (2, 5, 7 en 10 uur) in plaats van een glad frame een enigszins gekronkeld frame. Dit systeem verlaagt de luchtweerstand en verhoogt daardoor de bladsnelheid en manoeuvreerbaarheid van het racket. Bovendien geeft het extra stabiliteit. Samen met het Micro Grommet Systeem leveren de Kinesis modellen de op dit moment beste aerodynamica met de laagst mogelijke luchtweerstand.


Bi-Axial-Dynamics

Racket met Bi-Axial Dynamics leveren een verhoogde arodynamica in twee richtingen (uithaal- en slagbeweging). Dat levert veel extra slagsnelheid.

Micro Grommet System

Bij het Micro Grommet Systeem zijn de grommets (waardoorheen de snaar door het frame loopt) ingebed in de groeven van het racketblad. Deze grommets lopen, in tegenstelling tot de concentionele ronde grommets, taps toe. Het resultaat is een hogere feel en performance.

XTreme Tension Frame

Bij rackets met het XTreme Tension Frame wordt precisie engineering toegepast en worden de allerbeste constructie materialen gebruikt. Dat betekent dat deze rackets t.o.v. conventionele modellen van concurrerende merken tot 11% hoger kunnen worden bespannen. Dit betekent maximale controle.


Pro V12 Grommets

Pro V12 Grommets worden op de strategisch belangrijke plekken 3 en 9 uur in het racketblad geplaatst. Deze grommets zijn zachter dan de normale grommets. Dit zorgt voor een grotere snaarbeweging en dit zorgt voor extra power in de slagzone.

Optimetric Head Shape

Bij een Optimetrisch blad combineren wij in een en hetzelfde blad een isometrische bladvorm (die een grotere sweet spot geeft) met een concentionele bladvorm (die verhoogde snelheid en controle brengt). Als gevolg daarvan leveren rackets met de nieuwe Optimetric bladvorm zowel power, als snelheid en controle. Met Optimetric krijg je dus het beste van twee werelden.

Isometric Head Shape

Bij een Isometric blad hebben de meeste centrale lengte- en breedtesnaren (bijna) dezelfde lengte met dezelfde spankracht.
Het gevolg daarvan is een belangrijk grotere sweet spot (ideale raakpunt in het racketblad). Het gevolg daarvan is extra power. Zo simpel is het.


Cirometric Head Shape

Een Circometric blad heeft in feite de bekende klassieke bladvorm, maar bij ons dan in een modern jasje. Bij deze bladvorm liggen de snaren in het snarenpatroon dichter bij elkaar. Dit zorgt voor een zo compact mogelijke sweet spot. Het gevolg daarvan is extra controle.

Triple Taper Technology

Bij de Triple Taper Technology voegen wij op strategische plekken in het racket blad en de T-joint sectie extra graphite toe. De verhoogde concentratie van graphite zorgt voor minder torsie en superieure racket controle.

Stabilisor Top Cap

Bij de Stabilisor Top Cap constructie zorgen 4 convex kanalen in de top van het racket voor extra top stijfheid. Dit brengt extra slagnauwkeurigheid en controle.


Ultra-Lite Cap

Bij de Ultra Lite Cap zorgt een constructie met een vernieuwde matrix structuur ervoor, dat het gewicht met 28% kon worden gereduceerd. Dit zorgt voor een betere algemene speelbaarheid van het racket.

Ultra-Thin_Tapered Shaft

Bij de Ultra-Thin Tapered Shaft brengen wij Carbon in verschillende lagen en diktes aan. Deze speciaal door Carlton ontwikkelde technologie zorgt ervoor, dat wij thans de dunst mogelijke Tapered Shaft produceren. Een getaperde shaft levert in de slag een optimale energiestoot bij minimale luchtweerstand. Het gevolg is superieure speed, manoeuvreerbaarheid en power.

Aerofoil Grommets

Aerofoil Grommets worden niet op het racketframe geplaatst maar zo vlak mogelijk in het racketframe. Dit zorgt voor extra verlaging van de luchtweerstand. Daarnaast zorgen de Aerofoil Grommets door de speciale constructie ook voor een betere verdeling van de racketmassa aan de zijkanten van het racket. Dit geeft extra stabilitiet en vergevingsgezindheid bij 'off center' slagen.